Skip to main content

Summerschool - S3-special: Consent besluitvorming in de praktijk

Ervaar het verschil tussen met consensus beslissen en consent beslissen en leer tijdens deze sessie de kracht van consent beslissingen kennen.

Description

Ervaar het verschil tussen met consensus beslissen en consent beslissen. Bij consent besluitvorming nemen we voorstellen aan als niemand een bezwaar heeft. Bezwaren omarmen we en worden als cadeautjes beschouwd, omdat ze wijsheid bevatten. We leren om argumenten te onderzoeken op relevantie, in plaats van onze voorkeuren te volgen.

Een basisgedacht in Sociocracy 3.0 is dat iedereen die beïnvloedt is door een beslissing, deze beslissing mag beïnvloeden. Iedere betrokkene heeft een gelijkwaardige stem. We ontdekken het verschil tussen een bezwaar en een bezorgdheid. Bezwaren worden geïntegreerd indien relevant, terwijl bezorgdheden worden meegenomen bij de uitvoering of ontwikkeling, maar een besluit niet tegenhouden.

Subscribe

DateLocationTrainerLanguagePrice excl. VAT
16 JulKontich - BelgiumDette van ZeelandLanguage defined on site€145.00SubscribeMore info

Subscribe

Date: 16 Jul
Location: Kontich - Belgium
Trainer: Dette van Zeeland
Language: Language defined on site
Price: €145.00 excl. VAT
SubscribeMore info

Learning Objectives

We oefenen de praktijk van consent beslissen in een interactieve sessie, zodat je er direct in je eigen omgeving mee aan de slag kan gaan.