Skip to main content

Summerschool - NVC introductie

Learn how to reach your goals while communicating. Be happy by creating true connections with others.

Description

Communiceren doen we allemaal dagdagelijks. Het onderscheidt ons als mens van alle andere diersoorten. En toch loopt dat niet altijd even vlot. Je komt soms ongewild vijandig over of je boodschap wordt niet gehoord of begrepen. Je kan niet duidelijk maken wat je echt wilt en waarom.

Deze training wil je leren dat communiceren ook anders kan. Daadkrachtig en invoelend.

Je stapt af van denken in zwart/wit en in termen van gelijk of ongelijk. In de plaats daarvan ga je op zoek naar wat jij echt nodig hebt en wat de ander zijn behoefte is. Van daaruit ontstaat een heel nieuwe manier van communiceren.

Je leert vragen stellen vanuit je eigen behoeften, je leert begrijpen en accepteren wat de behoeften zijn van anderen. Zo ga je eerder meededogend dan afwijzend reageren op anderen. Daardoor handelen wij en de andere vanuit mededogen en niet vanuit angst, schuld, schaamte, verwijten, dwang of dreigende straf.

Op die manier leer je duidelijk zeggen wat er in je leeft, zonder kritiek of beschuldigingen te uiten. Je maakt je wensen kenbaar als verzoek en niet als eis.

Dit alles helpt je om in je verdere – professionele – relaties je doelen te bereiken op een manier waar iedereen zich goed bij voelt. Je creëert een “happy workplace” en blijft in verbinding met je collega ‘s, je partner, kinderen en vrienden.

Tijdens deze training dompelen we je onder in het model van Geweldloos Communiceren (NVC) van Marshall Rosenberg en we combineren deze met een aantal andere communicatietechnieken (LSD, rapport, open vragen, …).

Target audience

Deze training staat open voor iedereen die beter wilt leren communiceren en die vaker een win-win situatie wilt halen uit zijn communicaties.

Je leert technieken die je kan gebruiken tijdens meetings, 1 op 1 gesprekken en zelfs bij presentaties. Technieken die je zowel in je professionele leven als in de privésfeer kan toepassen.

Betaling

Je kan voor deze training uit 2 betaalmogelijkheden kiezen:

1. Je betaalt de reguliere prijs van € 499 excl. BTW bedoeld voor iedereen die als werknemer van een profit organisatie of via zijn eigen bedrijf inschrijft. Tot een maand voor aanvang van de training betaal je het vroegboektarief van € 450,00 excl. BTW.

2. Je schrijft in via het sociaal tarief en betaalt € 125 excl. BTW. Tijdens de training staat het jou vrij een tweede schijf te betalen, in functie van de waarde die de training voor jou oplevert en je persoonlijke financiële mogelijkheden.

Dit tarief is bedoeld voor mensen die niet via een (profit-)bedrijf kunnen inschrijven, maar toch graag willen deelnemen aan deze training. Deze inschrijving is dus niet aftrekbaar van de vennootschapsbelasting en de BTW is niet recupereerbaar. Indien je graag gebruik wil maken van het sociaal tarief volstaat het dit te vermelden in de bemerking bij je inschrijving.

Subscribe

DateLocationTrainerLanguagePrice excl. VAT
There are no available registration dates for this training. Feel free to contact us for a in-house training

Subscribe

There are no available registration dates for this training. Feel free to contact us for a in-house training

Agenda

Na een korte kennismaking loodsen we jou door de vier stappen van het NVC model. Dit doen we aan de hand van tal van oefeningen, heel erg hands-on, maar wel in een veilige leeromgeving.

Tijdens het tweede deel van de training leren we onze eigen noden uitdrukken en leren we luisteren naar de behoeften van anderen. Hierbij maken we gebruik van demo 's en eigen cases. Tenslotte ronden we af door ons eigen NVC-cadeautje te maken en je eigen “what have I learned”.